טיפולי האון ליין שאני מקיימת מאז תחילת הסגר, החזירו אותי ללימודי הטיפול הזוגי והמשפחתי ולדבריו של התיאורטיקן, אבי הטיפול המשפחתי המבני, סלבדור מינושין.
מינושין דיבר על כך שכאשר משפחה מגיעה לקליניקה, היא מכניסה את המטפל למטבח שלה בבית. המטפל המשפחתי אשר עושה "הצטרפות" אל המשפחה, בא מעמדה אקטיבית, מתערבת ומאתגרת את תפיסות היסוד עמם הגיעו המטופלים.
הטיפול המשפחתי המבני עובד עם דפוסים חזרתיים של אינטראקציות בין אישיות, שהמשפחה פיתחה לאורך השנים על מנת להתנהל אחד עם השני.
משפחה נבחנת לא באמצעות חסר של מצבי דחק, אלא באמצעות יכולת ההתארגנות שלה ברגעי משבר. מידת הגמישות, יכולת ההסתגלות וההתאמה לדרישות המצב החדש, הקירבה והתמיכה אל מול העצמאות והפרטיות, הנם תנאים הכרחיים לעמידותה וחוסנה של המשפחה כמערכת.
תפקידו של המטפל המשפחתי המבני הוא לאתר ולגייס נקודות חוזק סמויות, ולעזור למשפחה להפחית את דפוסי האינטראקציה המגבילים את מימוש המשאבים שלה. במובנים רבים, טיפולי האון ליין מהווים כניסה אמיתית למטבח של המטופלים וחושפים אותי כמטפלת לסיטואציות והזדמנויות חדשות שלא בהכרח התאפשרו בקליניקה.
המפגש עם בני הזוג היושבים בבית, המקום שהם בוחרים או יכולים להתמקם בו, קולות הרקע, ההפרעות וההתמודדות איתן, כל אלו מהווים עבורי חומר טיפולי המוגש על מגש. זוהי הזדמנות עבורי להיות עם המטופלים "בכאן ועכשיו", לתת מענה מיידי לסיטואציות ולקיים התערבויות ממוקדות ומקדמות.